Instructiuni PASUL 2

In aceasta sectiune putem face urmatoarele:

Dimensionare

Prima etapa este dimensionarea exterioara a ferestrei sau usii alese prin introducerea cotelor in milimetrii in cele doua casute (L pentru latime si H pentru inaltime).

Tot aici putem modifica si dimensiunile cadrelor selectate folosind butoanele + sau -, pe H sau L. Pentru a face aceasta operatie trebuie mai intai sa selectam pe model (clik pe imagine), cadrul pe care dorim sa-l modificam. Imaginea cadrului devine albastra. Pentru a deselecta acel cadru, e nevoie de un alt clik (pe model, in stanga sau in dreapta acestuia).

Optiuni canat:

Ferestre:

Stabilim care parti se vor deschide si in ce mod. Pentru aceasta trebuie sa selectam pe imagine partea respectiva si apoi sa alegem tipul de deschidere din meniu astfel:

Simpla - inseamna deschidere intrun plan (de la dreapta la stanga sau invers)-uzual se foloseste denumirea de "deschidere simpla" - dupa selectare, pe imagine manerul apare cu partea pe care se pune mana "in jos".

Verticala - inseamna deschidere intrun plan (de sus in jos) - uzual este tipul de deschidere doar pentru aerisire - dupa selectare,pe imagine manerul apare in pozitia pe orizontala.

Dubla - inseamna deschidere in doua planuri sau (oscilobatant dreapta sau stanga) - uzual se refera la deschiderea normala si pentru aerisire. Pozitia pe imagine a manerului apare cu partea pe care se pune mana "in sus".

Optiunea montant mobil se foloseste atunci cand dorim sa se deschida amandoua partile (canatele) din fereastra, adica uzual si stanga si dreapta.Prima data se selecteaza imaginea canatului care se va deschide primul dupa care se alege deschiderea acestui canat, apoi imaginea canatului secundar cu aceeasi alegere a deschiderii dupa care se bifeaza optiunea "Montant mobil". In acest moment va trebui sa dispara de pe canatul secundar imaginea manerului. De retinut faptul ca atunci cand canatul principal se deschide pe partea dreapta, cel secundar se va deschide obligatoriu pe partea stanga si invers - atentie la selectarea deschiderii pe canate. Programul ofera posibilitatea de a deschide oscilobatant (dubla descidere) doar canatul principal (cel cu maner pe care-l deschideti primul), cel secundar va avea doar optiunea de deschidere simpla.

Optiunea "Plase insecte" se foloseste atunci cand dorim adaugarea unei plase de insecte la fereastra. Selectam partea din fereastra ce dorim sa contina plasa si bifam optiunea "Plase insecte". Plasele ofertate sunt numai pe balamale, alb sau maro.

Usi:

Optiune "Panel". Aceasta sectiune este foarte utila mai ales in cadrul usilor pentru ca putem selecta pe care din cadrele usii sa punem panel in loc de geam si invers. Pentru a face acest lucru trebuie deasemeni sa selectam pe rand prin click pe model cadrele ce trebuie modificate.

Pentru a configura o usa de balcon, configurati-o ca pe o fereastra.

In cadrul usilor sunt importante deschiderile dar si latimea cercevelelor. Cu cat selectam un profil mai lat cu atat va fi mai stabila usa.

Pentru usile de intrare recomandam bifarea optiunilor "Balamale 3D" si "Prag Aluminiu".

Optiuni generale:

Aici putem selecta caracteristicile generale ale modelului astfel:

Exista patru tipuri de profil: VEKA SL 70 (5 camere), VEKA SL 82 (7 camere), Gealan S3000 (5 camere) si Gealan S8000 (6 camere) disponibile in varianta alb si folii imitatie de lemn.

Tip de sticla. Aici selectam caracteristica sticlei termopan.

24 mm este dimensiunea uzuala pentru un termopan din doua foi de geam. Cea mai folosita este sticla tip Low-e de aceea o gasiti pe locul (1) ca alegere in meniu.

32 mm si 44 mm sunt caracteristicile termopanului format din trei foi de geam (tripan)

Pretul produsului afisat este in Euro cu TVA (Curs BNR pentru conversia in RON)

Dupa ce am configurat fereastra putem sa o adaugam in comanda.

Acum avem doua optiuni sa vizualizam comanda sau sa alegem un nou model.

Practic pasii 1 si 2 se vor repeta.